В екстреному режимі було ухвалено рішення про закриття деяких станцій столичного метрополітену.

Щоб полегшити життя киянам, міська влада організувала рух наземного транспорту. Збільшено кількість автобусів та тролейбусів, йдеться на сайті КМДА.

8 грудня у Києві зупинили рух між станціями “Деміївська” – “Теремки”, де будуть проводитися ремонтні роботи. Тепер потяги курсують від станції “Героїв Дніпра” до “Либідської” і в зворотньому напрямку.

Мер Віталій Кличко наголосив, що це вимушене рішення забезпечить безпеку пасажирів. Використання частини цієї гілки метро нині дуже небезпечно.

Перегінні тунелі між станціями споруджували у складних умовах

За словами Кличка, у 2008-2010 рр. ці тунелі споруджували майже в ручному режимі. Тоді було вирито ділянку у зоні річки Либідь глибиною 8-10 метрів, яка зараз пропускає воду. Є глина, яка не дозволяє воді спускатися вниз, але підтоплення перегінних тунелів – серйозна проблема.

Вода тисне на тунель

Через те, що вода тисне на стіни тунелю, з’являються тріщини та деформації. Руйнування призводить до пропускання води, а коли тунелем рухається потяг, що процес пришвидшується. Після обстеження спеціалістами вирішили терміново закрити станції.

Коли будуть відомі висновки про технічний стан тунелів

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Начальник Київського метрополітену заявив, що за 2-3 місяці спеціалісти мають дістатися до перегінного тунелю зовні. Для цього зверху розриють котлован довжиною у 20 метрів та шириною у понад 10 метрів, глибина залягання від 5 метрів до 8,5.

Проте перші звіти про технічний стан тунелів між “Деміївською” та “Теремками” будуть готовими через 2 тижні.

Скільки часу триватимуть ремонтні роботи

Відновлювальні роботи, за попередніми даними, можуть тривати до пів року і їх вестимуть на поверхні землі. Наразі фахові працівники будуть обстежувати територію та проводити інженерні вишукування, щоб з’ясувати причини та провести невідкладні заходи.