Спустіння невеликих містечок, діяльність яких була зосереджена навколо одного підприємства чи об’єкта, — вкрай поширене явище на пострадянському просторі. Але таке трапляється у багатьох країнах світу. Британія – не виняток.

У Сполученому Королівстві є містечко Браунхіллс, історія якого почалася в якості місця проживання шахтарів. Коли ж вугільна промисловість в Англії почала поступово згортатися, Браунхіллс набув популярності завдяки своєму ринку, куди стікалися люди з усієї країни, пише Birmingham Live.

Але 2010-го базар закрився, а для самого міста почалися не найкращі часи.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Браунхіллс більше не інвестують гроші, тут не відкриваються нові підприємства та магазини, а максимум, на який можуть розраховувати місцеві у плані інфраструктури, — новий продуктовий магазин.

«У деяких частинах міста є проблеми з щурами на вулицях – їх там більше, ніж людей», – розповів журналістам один із зустрічних.