Багато людей не можуть уявити свій ранок без кави. Вона ідеально підходить для того, щоб збадьоритись і налаштуватись на продуктивний день. Але в тому, чи буде це достатньо корисно, варто розібратись.

Про те, чи корисно вживати каву вранці, розповіли британські  дієтологи Роб Хобсон та Карін Патель. Матеріл опублікувало видання Tom’s guide

Чому вранці всі звикли пити каву

Кава – це ідеальний напій для пробудження. Кофеїн, який є у складі, стимулює центральну нервову систему, і ви одразу відчуєте прилив енергії. Але якщо говорити про загальну користь для організму, то тут кава не має позитивних властивостей. Вранці організму потрібно отримати дастатню кількість калорій та поживних речовин. Тому варто віддати перевагу іншому продукту. 

Чим можна замінити каву

Значно корисніше замість кави вранці з’їсти звичайне яблуко. Фрукт є чудовим джерелом енергії через вміст цукру, фруктози та калорій. Яблуко поступово пробуджує організм і, при цьому, збагачує організм необхідними речовинами.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Чи можна поєднувати каву та яблуко

Якщо вам потрібне моментальне пробудження – можна поєднати два продукти. Але спочатку потрібно з’їсти саме яблуко. Можна у вигляді смузі. Через деякий час вже можна випити кави.