Взяття Росією міста Авдіївка на сході України є важливим показником зміни ходу повномасштабної війни, яка триває вже майже повні 2 роки. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Як заявив Буданов, професійна армія Росії була значною мірою розгромлена протягом першого року вторгнення в Україну, тому зараз вона використовує ненавчених призовників для “м’ясних штурмів”.

Буданов зазначив, що Росія використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виробити, і хоча торік на озброєння надійшли сотні танків, більшість з них були старими моделями, які вийшли зі складів і були відремонтовані, тоді як нових було всього 178.

У результаті, за словами Буданова, Росії буде складно досягти своєї головної стратегічної мети – захоплення всіх східних районів Донецької та Луганської областей у цьому році.

“У них немає сил”, – зазначив Буданов.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він відзначив, що російській армії знадобилося майже два роки важких штурмів з початку повномасштабного вторгнення, щоб взяти українську Авдіївку. За іншими підрахунками, процес захоплення Авдіївки тривав десять років – з 2014 року.

“Це успіх великої могутньої російської армії?” – іронічно запитав Буданов.