Голубці в класичному варіанті готуються з капустою, м’ясною, рисовою, картопляною, грибною начинкою. У лінивому варіанті можна готувати голубці з дрібно нарізаною капустою, яку можна просто додати до фаршу.

Кулінарка Ксенія поділилася в Instagram рецептом смачних лінивих голубців з капустою, томатним соусом.

Інгредієнти:

  • Фарш із свинини – 500 г
  • Капуста пів головки (середня за розміром)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Рис варений – 1 склянка
  • Сіль, перець – за смаком

Заливка:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Домашній томат – 700 мл (томатна паста, її потрібно змішати зі сметаною 1:1 та 1 склянкою води)

Спосіб приготування:

У фарш додаємо рис, яйце, порізану капусту, засмажку з моркви та цибулі, спеції, перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Формуємо руками голубці, обсмажуємо з обох боків.

Заливка: підсмажуємо цибулю з морквою, вливаємо соус.

Після цього перекладаємо голубці в заливку і тушкуємо.