Голубці в класичному варіанті готуються з капустою, м’ясною, рисовою, картопляною, грибною начинкою. У лінивому варіанті можна готувати голубці з дрібно нарізаною капустою, яку можна просто додати до фаршу.
Кулінарка Ксенія поділилася в Instagram рецептом смачних лінивих голубців з капустою, томатним соусом.
Інгредієнти:
- Фарш із свинини – 500 г
- Капуста пів головки (середня за розміром)
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Рис варений – 1 склянка
- Сіль, перець – за смаком
Заливка:
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Домашній томат – 700 мл (томатна паста, її потрібно змішати зі сметаною 1:1 та 1 склянкою води)
Спосіб приготування:
У фарш додаємо рис, яйце, порізану капусту, засмажку з моркви та цибулі, спеції, перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Формуємо руками голубці, обсмажуємо з обох боків.
Заливка: підсмажуємо цибулю з морквою, вливаємо соус.
Після цього перекладаємо голубці в заливку і тушкуємо.