У нашій країні, мабуть, немає людини, яка б не знала, що таке згущене молоко. Ту саму легендарну синю жерстяну банку родом із СРСР і зараз безпомилково впізнають навіть ті, хто народився і виріс уже після того, як «совок» перестав існувати.

Тим часом далеко не кожен зможе без підготовки відповісти, що ж таке згущене молоко? Чим воно відрізняється від звичайного молока і чому може зберігатись буквально десятиліттями?

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо зовсім коротко, то «згущене молоко» — це звичайне коров’яче молоко, з якого видалили приблизно 60% рідини і додали цукор.

Завдяки цьому продукт набуває властивостей, які дозволяють йому зберігатися дуже довго. Якщо жерстяну банку зі згущеним молоком не відкривати, “згущенка” буде їстівна навіть через півстоліття після виробництва.