У Силах оборони України побільшало професійних бійців з Колумбії. Про це в одному із матеріалів розповіло агентство Associated Press.

Як пише автор статті, Колумбія має одну з найбільших армій у Південній Америці, яка за кількісним показником поступається лише Бразилії. При цьому місцеві військові мають реальний бойовий досвід, адже колумбійська армія десятиліттями веде боротьбу з наркокартелями.

Щороку, понад 10 тисяч людей з армії Колумбії йдуть у відставку, і сотні з них ухвалюють рішення продовжити кар’єру у ЗСУ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Мотивацією для них є високий рівень доходу, який пропонує Україна. Якщо в Колумбії військовий може розраховувати на зарплату від 400 до 900 доларів, то в Україні будь-який військовослужбовець незалежно від громадянства має право на щомісячну зарплату до 3300 доларів.

За поранення українська держава виплачує військовим компенсацію у розмірі 29 тисяч доларів. У разі смерті — 400 тисяч доларів.