8 лютого 2024 року президент України звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.  9 лютого глава держави вручив йому Героя України.

“Народний генерал”, як його прозвали у суспільстві, відомий простим українцям, як той, хто ніколи не ховає своїх емоцій. 

Видання OBOZ.UA зібрало фотографії Залужного, які найбільше свідчать про те, яким відкритим та емоційним він був на посаді Головкома.

Літо 2023 – портрет Залужного, у якого на очах бринять сльози, облетів шпальти міжнародних ЗМІ. Його сфотографували у будівлі Генерального штабу Збройних Сил України в Києві.  

Березень 2023 – головком на похороні Героя України Дмитра Коцюбайла (“Да Вінчі”) став на коліна перед його труною, а потім перед дівчиною та матір’ю Дмитра.

Верховна Рада – втомлений погляд Залужного спрямований до неба, яке видніється через скляний купол. 

Колишня заступниця міністра оборони Анна Маляр опублікувала фото головкома, який пальцями показує “V”, знак “Victory”(Перемога). 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Червень 2023 – під час робочої наради на Залужному помітили нашивку з Ґроґом.

2021 рік – Залужний показує “серце”.

Серпень 2023 року – Залужний своїм виглядом відзначає рішучість перемагати.