24 березня 2024 року, о 5:23 за Києвом, російська крилата ракета влетіла на територію Польщі та перебувала там 39 секунд.

Про це повідомляє Оперативне командування Збройних Сил Польщі. Ракета пролетіла над населеним пунктом Осердув Люблінського воєводства. Військові радари супроводжували ракету протягом усього її польоту.

Вночі 24 березня були введені в дію всі необхідні процедури для гарантування безпеки польського повітряного простору. Зокрема, була піднята польська та союзницька авіація.

Президент Польщі був поінформований про інцидент. З цього приводу було проведено розмову з віцепрем’єром – міністром національної оборони РП Владиславом Косіняком-Камишем. Про інцидент також поінформовано союзників по НАТО.

Радник міністра оборони Польщі Мечислав Бенек заявив, що «Польща могла збити російську ракету, якби вона залетіла глибше і загрожувала нашій безпеці, але після 39 секунд КР покинула територію».

За його словами, під час масованого ракетного удару по Львівщині, польські військові підняли в повітря дві пари F-16. Після інциденту американські й британські союзники вирішили залишити у Польщі надовше, а не до кінця березня, системи протиповітряної й протиракетної оборони Sky Sаbre.

Додамо, 24 березня Росія здійснила третій масований ракетний удар по Україні за тиждень.

Сьогодні РФ запустила 29 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 28 ударних дронів Shahed з 14 літаків Ту-95МС. Українські військові знищили 18 крилатих ракет та 25 шахедів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Частина ракет летіла на захід України, в тому числі на Львів. За даними моніторингу Повітряних сил, значна частина ракет могла вдарити у Стрий.

О 9 ранку росіяни завдали повторного удару по Львівській області ракетами “Кинджал”.

За попередньою інформацією, є два влучання у той самий об’єкт критичної інфраструктури, по якому окупанти цілилися вночі.