У мережі опублікували архівне відео роботи української артилерії у травні 2022 року, коли Сили оборони України деокупували острів Зміїний.

Видання “Думська” зауважило, що відео від 4 травня 2022 року. На ньому українська РСЗВ БМ-27 “Ураган” прямісінько з баржі завдає ударів по російських військових на острові.

Про події деокупації Зміїного розповів командир батареї майор Іван Іжицький. За його словами, тоді українські військові відкрили сезон. Оскільки баржа розташовувалася у Чорному морі, то її не сильно, але качало, тому навести все одно було доволі складно.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Іжицький зауважив, що задумка полягала у тому, щоб перевірити, чи взагалі є сенс стріляти з такого озброєння. Адже це маленький острів, а влучити по ньому важко, як по п’ять копійок. У результаті з 16 снарядів по острову потрапило 11 з них.

Зараз майор Іван Іжицький продовжує служити у ВМС України та захищає українців від російських загарбників.