Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика, який співпрацював з російськими військами під час окупації частини Миколаївщини. Фігурант на ворожих блокпостах допомагав окупантам “перевіряти” українців, коли ті намагалися виїхати на підконтрольні Україні території.

Зрадник добровільно зголосився “чергувати” на російських блокпостах, розташованих на в’їздах та виїздах з населеного пункту. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі СБУ.

Ворожим поплічником виявився житель Снігурівки. На блокпостах ворога він, зі зброєю в руках, зупиняв автомобілі українців та вилучав у них мобільні телефони, паспорти та інші документи для подальшої “перевірки”.

Після цього він виводив пасажирів з автомобілів та пропонував їм залишитися на окупованій території та співпрацювати з Росією. Крім того, окупанти “конфісковували” в них автомобілі, гроші та інші особисті речі.

Однак під час звільнення Снігурівки загарбники залишили свого спільника у місті та не забрали його з собою під час відступу на лівобережжя Херсонщини.

Протягом тривалого часу колаборант уникав правосуддя на території регіону, намагаючись залишатися “невидимим” та регулярно змінював адреси проживання. Однак співробітникам Служби безпеки все ж таки вдалося його виявити та затримати під час стабілізаційних заходів на деокупованій території області.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На основі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України – пособництво державі-агресору. Зараз затриманий знаходиться під вартою, і йому загрожує до 12 років позбавлення волі.