Кімнатні рослини створюють особливу атмосферу в домі. Вони не лише естетично покращують простір, а й очищують повітря від шкідливих токсинів, а іноді навіть сприяють нормалізації рівня вологості в кімнаті.

Час замінити ваші штучні освіжувачі повітря свіжим природним ароматом. Експерти розповіли, які ароматичні квіти посадити в горщиках, щоб в оселі завжди був приємний запах.

Гарденія (Gardenia Jasminoides)

Першою красунею, яка потрапила до списку найароматніших кімнатних рослин, стала вишукана гарденія. Гарденія – доволі вибаглива рослина, що потребує особливого догляду та регулярного поливу. Якщо ви створите для гарденії правильні здорові умови – вона винагородить вас ніжним цвітінням, а у вашій оселі завжди буде приємний солодкуватий квітковий аромат. Гарденія щодня має отримувати щонайменше чотири години прямого сонячного світла. Переконайтеся, що навколо гарденії підтримується високий рівень вологості.

Цитрусове дерево

Цитрусові дерева мають вишукано-ароматне цвітіння. Це одна з найкращих запашних кімнатних рослин. Краще обрати карликовий сорт, як-от каламондін. Йому потрібно багато сонця, тому взимку знадобиться додаткове освітлення.

Жасмин

Жасмин має особливий насичений аромат. Ця рослина не дуже вибаглива, однак важливо дотримуватися правильного режиму зволоження. Жасмину треба мінімум 6 годин сонячного світла щодня, тому взимку знадобиться додаткове джерело освітлення.

Орхідея

Деякі орхідеї пропонують більше, ніж просто екзотичну красу та тривале цвітіння. Незважаючи на те, що не всі види мають приємний аромат, є деякі, які точно входять до списку найкращих запашних кімнатних рослин. Наприклад, орхідея Oncidium Sharry Baby має злегка шоколадний запах. Інші сорти орхідей, наприклад “Твінкл” і “Гавайський захід”, мають ніжний аромат. Краще купувати орхідею, коли вона цвіте, щоб можна було її понюхати, оскільки часто орхідеї майже не пахнуть. Найкраще аромат виділяється у вологому середовищі, однак з поливом варто бути обережними, щоб не нашкодити рослині.

Герань запашна (Pelargonium Graveolens)

Герань часто використовують в ароматерапії, як засіб від стресу та напруження. Ця невибаглива і проста у догляді рослина майже не потребує підживлення.

Нарцис (Narcissus Papyraceus)

Нарциси входять до переліку найпростіших у вирощуванні рослин. З завданням впораються навіть початківці. Флористи кажуть, що білій цибулині навіть не потрібен ґрунт, щоб вирости. Просто помістіть цибулину в шийку вази, тримаючи її над водою, і приблизно через шість тижнів після посадки почнуть з’являтися квіти.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Лаванда (Lavandula Angustifolia)

Лаванда – одна з найкорисніших та найароматніших рослин. Її запах настільки сильний, що навіть може відлякувати шкідливих комах. Ефірна олія лаванди має терапевтичне значення. Французьку лаванду можна вирощувати як кімнатну рослину, що цвістиме безперервно, якщо поставити горщик на добре освітлене підвіконня.

Стефанотіс

І останнє, але не менш важливе місце у нашому списку найкращих і найароматніших кімнатних рослин посідає стефінотіс. Стефанотіс, також відомий як весільний вінок, має дрібні квіти, що виділяють ніжний приємний аромат під час цвітіння. Рослині просто потрібне сонячне світло та помірна кількість води, що робить її неймовірно простою у вирощуванні.