Чехія стала однією з найпопулярніших в українських біженців країною. З моменту початку повномасштабного вторгнення тимчасового притулку у цій невеликій центральноєвропейській країні знайшли сотні тисяч наших співвітчизників.

Завдяки місцевій владі для громадян України в Чехії було створено максимально сприятливі умови, що дозволяють тимчасово жити та працювати на таких самих правах, що й місцеві жителі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Втім, існують у біженців у цій країні й певні проблеми, і одна з них — оренда житла. Справа в тому, що ціни на орендовані квартири та будинки в Чехії, враховуючи розмір зарплат, досить високі, тому на дах над головою наші співвітчизники там витрачають від 30% до 60% свого доходу.

У середньому сім’я тих, хто втік від війни, віддає за оренду квартири 17 200 чеських крон (28 300 грн) на місяць, а за кімнату в гуртожитку – 8 300 чеських крон (13 600 грн).