Плов, на думку кулінарів, найкраще готувати у казані та на вогні. Але не менш смачним він вийде і в каструлі, і навіть сковороді. Потрібно лише вибрати правильний рис для приготування страви і додати спеції та м’ясо.

Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом смачного, розсипчастого плову з м’ясом, що готується на сковороді.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 700 г
  • Рис довгозернистий – 400 г
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Барбарис, зіра, куркума – по 1 ч. л. з гіркою
  • Сіль

Спосіб приготування:

Промиваємо рис та заливаємо водою на 1 годину.

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву соломкою, а м’ясо середніми кубиками. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо м’ясо і трохи підсмажуємо, потім додаємо моркву, солимо, додаємо спеції та часник.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Заливаємо 600 мл окропу та накриваємо кришкою. Готуємо на слабкому вогні 10 хвилин до м’якості м’яса.

Додаємо рис та розрівнюємо його ложкою. Наливаємо ще окріп приблизно на 2 см вище за рис і більше не перемішуємо. Готуємо під кришкою!