Плов, на думку кулінарів, найкраще готувати у казані та на вогні. Але не менш смачним він вийде і в каструлі, і навіть сковороді. Потрібно лише вибрати правильний рис для приготування страви і додати спеції та м’ясо.
Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом смачного, розсипчастого плову з м’ясом, що готується на сковороді.
Інгредієнти:
- М’ясо – 700 г
- Рис довгозернистий – 400 г
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 600 мл
- Барбарис, зіра, куркума – по 1 ч. л. з гіркою
- Сіль
Спосіб приготування:
Промиваємо рис та заливаємо водою на 1 годину.
Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву соломкою, а м’ясо середніми кубиками. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо м’ясо і трохи підсмажуємо, потім додаємо моркву, солимо, додаємо спеції та часник.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Заливаємо 600 мл окропу та накриваємо кришкою. Готуємо на слабкому вогні 10 хвилин до м’якості м’яса.
Додаємо рис та розрівнюємо його ложкою. Наливаємо ще окріп приблизно на 2 см вище за рис і більше не перемішуємо. Готуємо під кришкою!