Кожна господиня знає, що перед використанням соду слід погасити за допомогою оцту. Але насправді таке твердження докорінно неправильне, адже проводячи реакцію гасіння до застосування даного інгредієнта, втрачається сенс його використання.

Не секрет, що суть застосування соди у тій же випічці – розпушування тіста за рахунок хімічної реакції. Відбувається цей процес у два етапи.

Перший починається, коли сода та оцет з’єднуються, після чого відбувається виділення бульбашок вуглекислого газу. Другий етап, у свою чергу, стартує під час нагрівання страви через вплив високої температури.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Коли ж сода гаситься оцтом у ложці поза тістом, вуглекислий газ виходить просто так, не справляючи потрібного впливу на тісто. Таким чином, перший етап розпушування просто втрачається.

Щоб цього не відбувалося, соду потрібно висипати в суміш інгредієнтів тіста, доки не додано борошно, після цього поливати оцтом і перемішувати. У такому випадку вуглекислий газ залишиться в тісті, зробивши його ніжним і повітряним.