Наша країна споконвіку є місцем вирощування соняшнику, а це означає, що олія насіння цієї рослини міцно увійшла до культури українців, відіграючи важливу роль у місцевій кулінарії.

Тим часом вже давно доведено, що олія, хоч і корисний продукт, далеко не найкраща для смаження.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вся річ у тому, що олія переповнена жирами Омега-6, а саме вони, руйнуючись під впливом високої температури, перетворюються на канцерогени.

Для смаження найкраще підходить оливкова олія, яка має переважно Омега-9, тому не виділяє шкідливих сполук під час нагрівання.