Українці вже звикли купувати в холодну пору року  цей яскравий помаранчевий фрукт, який не лише дуже смачний, а й корисний.  

Хурма чудово підходить для самостійного перекусу, її можна додати і до десерту.

Багато хто не знає, коли та як потрібно їсти хурму.

Як правильно їсти хурму —  зі шкіркою чи без

Одні  прихильники  цього фрукта стверджують, що потрібно знімати шкірку з хурми перед вживанням, інші — що достатньо добре вимити фрукти.

Взагалі, більшість різновидів  хурми, так і інших фруктів краще їсти зі шкіркою, тому що саме у шкірці, зазвичай, концентрується найбільше вітамінів та корисних елементів. Але це не стосується недостиглих плодів хурми.

В’язкий смак хурми забезпечує танін, якого  багато у недостиглих плодах. Танін — це катехін, має дубильні властивості, добре знайомий нам за зеленим та чорним чаєм. 

Сам по собі танін безпечний, але у великій кількості його вживати не варто, – тому терпку, незрілу хурму краще  їсти без шкірки. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Коли та як найкраще їсти хурму

Щоб користь хурма була найбільшою, вживайте фрукт не раніше, ніж через годину після їди та не пізніше, ніж за пів години. 

Хурма — доволі самодостатній фрукт, але її можна поєднувати з йогуртом, вершками та сиром. Не підійдуть для компанії хурмі зернові.