Українці вже звикли купувати в холодну пору року цей яскравий помаранчевий фрукт, який не лише дуже смачний, а й корисний.
Хурма чудово підходить для самостійного перекусу, її можна додати і до десерту.
Багато хто не знає, коли та як потрібно їсти хурму.
Як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без
Одні прихильники цього фрукта стверджують, що потрібно знімати шкірку з хурми перед вживанням, інші — що достатньо добре вимити фрукти.
Взагалі, більшість різновидів хурми, так і інших фруктів краще їсти зі шкіркою, тому що саме у шкірці, зазвичай, концентрується найбільше вітамінів та корисних елементів. Але це не стосується недостиглих плодів хурми.
В’язкий смак хурми забезпечує танін, якого багато у недостиглих плодах. Танін — це катехін, має дубильні властивості, добре знайомий нам за зеленим та чорним чаєм.
Сам по собі танін безпечний, але у великій кількості його вживати не варто, – тому терпку, незрілу хурму краще їсти без шкірки.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Коли та як найкраще їсти хурму
Щоб користь хурма була найбільшою, вживайте фрукт не раніше, ніж через годину після їди та не пізніше, ніж за пів години.
Хурма — доволі самодостатній фрукт, але її можна поєднувати з йогуртом, вершками та сиром. Не підійдуть для компанії хурмі зернові.