Японський уряд фактично вже погодив передачу ракет до ЗРК Patriot, які надзвичайно успішно використовують українські війська. Це рішення дозволить Пентагону збільшити свої запаси зенітних ракет даного типу, що дозволить збільшити постачання ракет до ЗРК Patriot в Україну.

За даними японських ЗМІ, найближчими днями планується затвердження цього рішення Радою національної безпеки Японії, яке є суто формальним, і неочікуваних заперечень не буде.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ба більше, перегляд експортних правил також дозволить Японії продавати різноманітні деталі та компоненти зброї, а також постачати оборонне обладнання країнам, які захищаються від агресивних дій, які визнані порушенням міжнародного права, тобто у такому випадку – Україні.

У перспективі розширення постачань зенітних ракет дає можливість збільшити кількість пускових систем Patriot в Україні, що значно підсилить протиповітряну оборону нашої держави.