Українська сила ППО збила чотири російські літаки Су-34 впродовж 23-24 грудня, що завдало відчутного удару по окупантах.

Центр стратегічних комунікацій пояснив кілька простих фактів щодо знищення російських винищувачів-бомбардувальників.

Як відомо, Су-34 – один з найбільш сучасних винищувачів у російській армії. У РФ обмежені можливості щодо виробництва цих літаків, та й кількість обмежена.

Аналітики запевнили, що одночасна втрата чотирьох бойових літаків – серйозний удар по бойовому потенціалу ворога. Для України ж це великий плюс, бо з таких винищувачів завдають ударів по українцях та захисниках. Знищення ворожої авіації – це збереження життів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Центрі наголосили, що українська ППО побила власний рекорд, коли у травні 2023 року над Брянською областю рф було знищено Су-35, Су-34 та двох гелікоптерів Мі-8МТПР-1.

Крім цього, вкотре ефективність довів зенітно-ракетний комплекс Patriot. Аналітики наголосили на необхідності більшої кількості цих установок задля збереження життів людей. Статистику збиття ворожих літаків та вертольотів може покращити передача 18 винищувачів F-16 від Нідерландів.