Стало відомо, які перспективи має Сила оборони України на східному напрямку. Ситуацію на цій ділянці фронту окреслив військовий експерт, колишній льотчик Роман Світан.

В інтерв’ю «24 каналу» фахівець розповів, що Донецька та Луганська області були і залишаються для ЗСУ найважчими у плані просування вперед.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Світана, ситуація там ускладнюється близькістю до території РФ, що дає окупантам можливість налагодити якісну логістику. На цій ділянці фронту наші війська знаходяться в обороні і триматимуть наступ окупантів і надалі.

«Це не патова ситуація, а ситуація глухої оборони. Але її можна назвати патовою в тому сенсі, що не просунеться жодна сторона, ні інша. Так це нам і треба», — зазначив аналітик, додавши, що можливість деокупувати Донбас у ЗСУ з’явиться тільки після звільнення Криму.