Регулятор ухвалив всі нормативно-правові акти для введення третьої платіжки за гази для українців.

Фінальний документ – Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку, було затверджено 5 грудня 2023 року. Також було внесено зміни до Кодексу газорозподільних систем.

Тепер оператори ГЗС у місячний термін з дня набуття чинності постанови мають забезпечити мають навести порядок у документах відповідно до нового договору.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Громадян багатоквартирних будинків повинні повідомити про необхідність укладання договору за формою Типового договору. Таку інформацію буде розміщено у рахунках на оплату послуг розподілу газу в місяці, коли договір укладено.

Типовий договір передбачає надання самої послуги з розподілу газу. Якщо ви офіційно не від’єдналися від газопостачання, такий типовий договір буде поширюватися і на вас. Відтак, найближчим часом українці побачать у платіжка нову графу.