Найближчим часом коло осіб, які не мають права на відстрочку від призову з мобілізації, буде розширено. Правову базу під це рішення готують депутати Верховної Ради.

Як повідомила в ефірі телеканалу «Еспресо» народний депутат Соломія Бобровська, зараз активізувалася робота представників ТЦК у громадських місцях, тому українці стають свідками вручення повісток у фітнес-центрах, кафе та ресторанах. Але покращити показники мобілізації такий підхід не зможе.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Саме тому влада прийняла рішення звузити перелік громадян, яких не призиватимуть по мобілізації. Насамперед це хочуть зробити за рахунок осіб, які здійснюють догляд за інвалідами, а також студентів, які здобувають другу вищу освіту.

“Готуються певні звуження цих категорій та обмеження для тих, хто має такі привілеї, але втратять їх після ухвалення закону”, – повідомила нардеп.