За прогнозами демографів, після закінчення війни через 15 років кількість населення в Україні становитиме приблизно 30,5 мільйонів людей.

Такий прогноз зробив заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун.

За його словами, на початок 2022 року населення України становило близько 42 мільйонів людей (в кордонах 1991 року, включаючи окупований Крим та захоплені частини Донецької та Луганської областей).

Для прогнозування чисельності населення демографи врахували прогнози щодо народжуваності, смертності та міграції.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Найперше питання, яке потрібно було вирішити – коли закінчиться війна, адже демографічні процеси під час війни мають свої особливості”, – пояснив Гладун.

Інститут демографії заклав у свій прогноз гіпотезу, що війна закінчиться наприкінці 2024 року або 2025 року. На основі цієї гіпотези фахівці розробили прогнози щодо народжуваності, смертності та міграції в період війни та після неї. Прогноз охоплює період до 2037 року.