В Україні різко впали показники призову новобранців по мобілізації, про що останніми тижнями не говорив лише лінивий. Але швидко залучити до лав ЗСУ велику кількість нових солдатів можна, видавши лише один указ.

Як зазначив військовий експерт, ветеран Євген Дикий, заповнити кадровий голод в українській армії можна, знявши броні з поліцейських та тих, хто здобуває другу вищу освіту.

За словами фахівця, зараз в Україні налічується 250 тисяч співробітників правоохоронних органів, що є розкішшю для країни, що воює.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дикий вважає, що близько 50 тисяч поліцейських можна відправити у війська, попередньо давши можливість пройти лейтенантські курси. Ще близько 80 тисяч потенційних призовників можна отримати, якщо скасувати відстрочку від мобілізації студентам, які здобувають другу освіту.

«Їх усіх можна надіслати на дуже хороші тримісячні курси, які випускають молодших лейтенантів, і є кістяк власне командирів відділень, командирів взводів», — вважає він.