Деруни можна їсти на сніданок, обід та вечерю. Готуються вони дуже просто і швидко, картоплю можна не терти, а пропустити через м’ясорубку чи блендер, так вони матимуть дуже ніжну та однорідну структуру.

Кулінарка Анна поділилася в Instagram рецептом смачних дерунів із грибним соусом, які будуть дуже ситними.

Інгредієнти:

  • картопля – 700 г
  • яйця – 1 шт.
  • часник – 1 зуб.
  • сметана – 1 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • олія

Соус:

  • цибуля – 1/2 шт.
  • печериці – 200 г
  • часник – 1 зуб.
  • жирні вершки – 200 г
  • мускатний горіх
  • сіль
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

Картоплю нарізаємо довільно, перекладаємо у блендер, додаємо часник, сметану, борошно, яйця, перебиваємо до однорідності, додаємо олію і знову перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Смажимо деруни до золотистості.

Нарізаємо та обсмажуємо цибулю та гриби, вливаємо вершки, додаємо спеції та тушкуємо під кришкою кілька хвилин.

Подаваємо деруни з грибним соусом!