Деруни можна їсти на сніданок, обід та вечерю. Готуються вони дуже просто і швидко, картоплю можна не терти, а пропустити через м’ясорубку чи блендер, так вони матимуть дуже ніжну та однорідну структуру.
Кулінарка Анна поділилася в Instagram рецептом смачних дерунів із грибним соусом, які будуть дуже ситними.
Інгредієнти:
- картопля – 700 г
- яйця – 1 шт.
- часник – 1 зуб.
- сметана – 1 ст. л.
- борошно – 2 ст. л.
- олія
Соус:
- цибуля – 1/2 шт.
- печериці – 200 г
- часник – 1 зуб.
- жирні вершки – 200 г
- мускатний горіх
- сіль
- олія для смаження
Спосіб приготування:
Картоплю нарізаємо довільно, перекладаємо у блендер, додаємо часник, сметану, борошно, яйця, перебиваємо до однорідності, додаємо олію і знову перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Смажимо деруни до золотистості.
Нарізаємо та обсмажуємо цибулю та гриби, вливаємо вершки, додаємо спеції та тушкуємо під кришкою кілька хвилин.
Подаваємо деруни з грибним соусом!