Стали відомі подробиці поправок до закону про мобілізацію, які хочуть ухвалити депутати Верховної Ради. Ними поділився член парламентського комітету оборони Федір Вениславський.

Як пише «Фокус», нардеп розповів, що депутати взялися за адаптацію законопроекту під сьогоднішні реалії неспроста, а через накопичення низки проблем, які слід вирішити найближчим часом.

За словами Вениславського, якихось масштабних змін не передбачається, але Рада хоче прибрати із законодавства деякі шпарини, які дають змогу ухилятися від мобілізації.

Зокрема, є намір обмежити коло осіб, які мають право на відстрочку через догляд за інвалідом 1 та 2 груп, залишивши таку можливість лише родичам 1 лінії.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, депутати хочуть скасувати норму, згідно з якою відстрочку автоматично отримують студенти, які вступили до вишу для здобуття другої вищої освіти.

«Я думаю, що вже у грудні буде перше читання. А до кінця року ми намагатимемося його розглянути», – зазначив Веніславський.