Картопляне пюре — це страва, виготовлена з відвареної картоплі, яку потім розминають до однорідної маси. Зазвичай картопляне пюре готують з додаванням молока, вершкового масла та солі.

Дехто додає до пюре жовток курячого яйця, або сметану.

Відомий український кухар Євген Клопотенко порадив, як приготувати пюре з картоплі, або воно було смачнішим.

Для цієї страви він радить обирати картоплю, що має великий вміст крохмалю. Зазвичай це жовті сорти.

Перед тим, як чистити від шкірки, картоплю треба гарно помити. Потім покришити її дрібними кубиками, аби вона швидше зварилася.

А варити картоплю краще вже у киплячій воді й під кришкою – щоб зберегти якомога більше корисних речовин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час варіння можна додати до картоплі лавровий лист, горошини перцю, або улюблені приправи, солять картоплю тоді, коли вона майже зварилася.

Коли картопля звариться, треба м’яти її гарячою – щоб картопляне пюре було ніжним і повітряним.

Заправити картоплю найкраще вершковим маслом – 200 грамів масла на кілограм картоплі. Можна додати молоко, олію, вершки, йогурт, сметану чи навіть кокосову олію.