В Україні можуть змінити правила набору військовослужбовців до лав Сил оборони щодо мобілізації. Про це повідомила нардеп від «Слуги народу» Мар’яна Безугла.

Як передає NV, парламентар повідомила, що наразі Верховна Рада розглядає проект закону, який передбачає низку важливих змін.

Так, згідно з пропозицією депутатів, військовозобов’язаних в Україні можуть зобов’язати носити із собою військово-облікові документи, а представників ТЦК перевіряти їх на вулицях.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, депутати хочуть зобов’язати чоловіків прибувати до ТЦК на підставі розпорядження керівника місцевої державної адміністрації.

Це означає, що військовозобов’язані українці, у разі ухвалення законопроекту, мають з’явитися до «військкомату» без повістки, а лише на підставі випущеного органами влади указу.