Від початку повномасштабної війни в Україні відбувається масова мобілізація. Утім, з’явилася інформація про тотальне поповнення ЗСУ в обсязі 3 млн чоловік.

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов та експерт “Інформаційного спротиву” Олександр Коваленко прокоментували ситуацію ТСН.ua.

За словами Селезньова, росія веде проти Україну дуже потужну інформаційну агресію та поширює різні ІПСО, щоб створити хаос та посіяти паніку серед українців. Прикладом цього є історія про тотальну мобілізацію – близько 3 млн чоловіків. Таким чином ворог намагається налякати українське суспільство, мовляв, воювати без кожен, хто може тримати зброю у руках.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Селезньов не виключає, що таке дійсно може статися, але зараз передумов для такої масової мобілізації немає. Нині на захисті України вже стоять 1 млн 300 тис. військовослужбовців, які виконують різні бойові завдання.

Своєю чергою Коваленко запевнив, що нині у ЗСУ немає критичної ситуації з особистим складом. Звісно, потреби є, але все не критично.