Російські ЗМІ 18 листопада поширили повідомлення, що український пілот на Су-27 перелетів через російський кордон до Росії, щоб здатися у полон.

Пілот вертольота Ка-52 з позивним «Воєвода» повідомив у Telegram-каналі, що пілот Військово-повітряних сил України вирішив викрасти літак для росіян.

“Все, наш хлопець у нас!… Я, як засновник цієї дії, назву події, що трапилися, «Пташка в гнізді»”, – написав він.

Військовий блогер Кирило Федоров повідомив у соцмережах, що український льотчик прямо зараз перебуває на шляху до Росії і найближчим часом з’явиться інтерв’ю з ним.

“Старший офіцер міг долетіти на викраденому Су-27. Нині з ним працюють спецслужби. Чекатимемо, коли його віддадуть нам заради інтерв’ю”, – додав «Воєвода».

За словами ексміністр інформації “ДНР” Данила Безсонова, льотчик таємно співпрацював з окупантами з самого початку російського вторгнення.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українське Головне управління розвідки спростувало інформацію російських пабліків та ЗМІ.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі УП сказав: “Це запізніла російська ІПСО у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою”.