Домашні голубці – це ідеальна страва для ситного обіду. А якщо ви хочете зробити їх дуже соковитими і нежирними, вдалою ідеєю буде приготувати страву в духовці. Смак вас приємно здивує.
Ідея приготування соковитих голубців у духовці на обід опублікована на сторінці фудблогерки з ніком sign_a_soul3 в Instagram. Також кулінарка ділиться власним варіантом проварювання капусти так, щоб листя не рвалось.
Інгредієнти:
- капуста – 1 шт.
- фарш – 400 г
- рис – пів склянки
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст.л.
- сметана
Спосіб приготування:
Вирізаємо качан з капусти для того, щоб листя легко знімалось.
Кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Коли вода почне кипіти – по черзі знімаємо листя.
Готуємо засмажку з моркви і цибулі, додаємо 1 столову ложку томатної пасти і трохи бульйону з капусти.
Рис варимо до напівготовності (5-6 хвилин).
Додаємо до фаршу підсмажку, рис, спеції: сухий часник, паприку, перець, сіль, сухий базилік.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Листя капусти розрізаємо.
Формуємо конвертики.
Викладаємо в форму і заливаємо: бульйоном з капусти + томатна паста + сметана.
Накриваємо фольгою і ставимо в духовку до готовності.