Домашні голубці – це ідеальна страва для ситного обіду. А якщо ви хочете зробити їх дуже соковитими і нежирними, вдалою ідеєю буде приготувати страву в духовці. Смак вас приємно здивує.

Ідея приготування соковитих голубців у духовці на обід опублікована на сторінці фудблогерки з ніком sign_a_soul3 в Instagram. Також кулінарка ділиться власним варіантом проварювання капусти так, щоб листя не рвалось.

Інгредієнти:

  • капуста – 1 шт.
  • фарш – 400 г
  • рис – пів склянки
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • сметана

Спосіб приготування:

Вирізаємо качан з капусти для того, щоб листя легко знімалось.

Кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Коли вода почне кипіти – по черзі знімаємо листя.

Готуємо засмажку з моркви і цибулі, додаємо 1 столову ложку томатної пасти і трохи бульйону з капусти.

Рис варимо до напівготовності (5-6 хвилин).

Додаємо до фаршу підсмажку, рис, спеції: сухий часник, паприку, перець, сіль, сухий базилік.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Листя капусти розрізаємо.

Формуємо конвертики.

Викладаємо в форму і заливаємо: бульйоном з капусти + томатна паста + сметана.

Накриваємо фольгою і ставимо в духовку до готовності.