1 березня 2022 року російські бойовики запустили крилаті ракети по будівлі Харківської обласної адміністрації. Унаслідок обстрілу загинула 31 людина.

З’ясувалося, що ракети на будівлю навів 37-річний колишній правоохоронець. 13 листопада суд оголосив йому вирок – довічне ув’язнення.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що Київський районний суд Харкова визнав навідника винним у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Окрім довічного ув’язнення у чоловіка конфіскують все його майно.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Слідство встановило, що він співпрацював з російськими спецслужбами та за допомогою соцмереж зливав їм інформацію про ЗСУ та про уразливу інфраструктуру Харківщини.

28 лютого 2022 року коригувальник повідомив російській стороні, що в будівлі адміністрації перебувають українські військові. Ця інформація й стала підставою для ракетного удару по будівлі.