Сатурн є другою за величиною планетою Сонячної системи і вже через два роки з нею станеться справді ефектна подія. Цей гігант втратить свої кільця діаметром 282 тисячі кілометрів, які так захоплюють астрономів.

Відразу варто зазначити, що свідками якоїсь катастрофи вселенського масштабу ми, на щастя, не станемо, а те, що трапиться, матиме лише візуальний ефект.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вся справа в тому, що кільця Сатурна, при своєму циклопічному діаметрі, зовсім крихітні завтовшки — лише сотня метрів. У зв’язку з цим раз на 13-15 років ця планета займає по відношенню до Землі таке становище, що кільця людям здаються майже невидимими.

Саме такий момент настане 25 березня 2025 року. Після цього, в процесі обертання наших планет, незабаром все почне повертатися на круги своя і вже до 2032 року кільця знову будуть видні земним астрономам.