Російські пропагандистські ЗМІ повідомили про формування першого добровольчого батальйону імені Богдана Хмельницького, до складу якого входять лише колишні військовослужбовці ЗСУ. Він нібито увійшов до складу оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» (“ДНР”).

Так званий командир підрозділу Андрій Тищенко оголосив, що цей батальйон завершує підготовку та злагодження на тилових полігонах і “найближчим часом вирушить на фронт”.

Тищенко заявив, що військовополонені українські бійці “виявили бажання зі зброєю в руках звільняти свою землю від українських нацистів”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зазначається, що до нового батальйону вступили уродженці Донбасу, які були мобілізовані до ЗСУ.

Тим часом Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє: “Російський батальйон, що складається з українських військовополонених, швидше за все, найближчим часом буде розгорнутий в Україні, що є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених”.