У Києві поліціянт побив військовослужбовця. Це сталося у Шевченківському районному відділку.

Як повідомила в Instagram Ольга Жорноклей, побитий військовий Сергій є другом її чоловіка. Інцидент трапився вночі 3 листопада.

Жінка повідомила, що Сергій проходив військову лікарську комісію в Києві, коли завершив проходження ВЛК, то поїхав на вокзал. Це сталося у комендантську годину. На вокзалі до нього підійшли поліціянти та затримали його й повезли до відділку. Їх не зупинило те, що він мав квиток на поїзд, висновок ВЛК та військовий квиток.

На відео з відділку, який опублікувала Ольга Жорноклей, зафіксовано, як поліціянт штовхає військовослужбовця, після чого Сергій падає та вдаряється головою об підлогу. Коли Сергій намагався встати, то вчепився руками за ноги поліціянта, той його підштовхнув з криками “Лежи!” (поліціянт спілкувався російською мовою).

У поліції прокоментували інцидент та опублікували відео, зняте нагрудною камерою поліціянта.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Версія правоохоронців наступна: “Під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину. Оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника”.

Щодо побиття поліціянтом військового у повідомленні столичної поліції жодної інформації не прояснили.