Штучний інтелект, розвиток якого останніми роками досяг немислимих масштабів, є найбільшою загрозою для людства. Таку думку висловив відомий винахідник та бізнесмен Ілон Маск.

Виступаючи на міжнародному саміті з безпеки ШІ у Великій Британії, підприємець звернув увагу, що недалекий той час, коли штучнийінтелект стане розумнішим за людину, а саме розум є єдиною перевагою homo sapiens перед іншими живими істотами на планеті.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Не незрозуміло, чи можемо ми справді контролювати щось подібне… Я вважаю, що це один із екзистенційних ризиків, з якими ми стикаємося, і він, мабуть, найактуальніший», — заявив Маск.

Щоб уникнути проблем, власник Tesla, SpaceX і Twitter пропонує встановити рамки — своєрідні правила в роботі з ШІ, які погодяться дотримуватися всіх людей на землі.