Служба безпеки України затримала агента Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), який збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки й військових Сил оборони України, які відправлялися на передову.

Зловмисником виявився місцевий житель, який наприкінці вересня 2023 року запропонував свої послуги адміністратору прокремлівського Телеграм-каналу. Адміністратор вивів чоловіка на зв’язок з представником ФСБ, який доручив йому встановити приховані вебкамери на дорогах Запорізької області.

За завданням куратора ФСБ, агент встановив вебкамери у локаціях, на яких рухалися колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

За виконання ворожого завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

СБУ поетапно задокументувала злочинні дії зловмисника та затримала агента під час технічної перевірки однієї з ворожих вебкамер.

Агентові російських спецслужб загрожує довічне ув’язнення.