Західні ЗМІ обговорили кілька сценаріїв, які можуть розгорнутися після смерті чинного президента рф владіміра путіна.

Британське видання Independent назвало можливих “спадкоємців престолу” після того, як у мережі поширили чутки про смерті диктатора.

Нинішній прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін

Після смерті путіна Мішустін автоматично та легітимно стане “біля керма” РФ, тимчасово виконуючи обов’язки президента. Проте Рада Федерація має 14 днів на те, щоб оголосити дострокові вибори президента.

Журналісти відзначаються, що Мішустін не знав, що путін здійснить повномасштабне вторгнення в Україну. Але перед ним стоїть завдання з порятунку економіки РФ, а ось про війну він майже мовчить.

Дехто не вірить, що Мішустін посяде трон, оскільки він не дуже популярний в оточенні чинного президента, не має підспівувачів та прихильників.

Сергій Кирієнко з найближчого оточення путіна

Кирієнко має щоденний доступ до путіна та підтримує хороші стосунки з ключовими особами з політичної еліти РФ. Він входить в найближче коло “людей путіна”.

Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев

71-річний Патрушев та Путін ще працювали разом в КДБ. Інсайдерські джерела вказують, що він був головним стратегом російського вторгнення в Україні у 2014 році та 2022 року. Путін дослухається до Патрушева, а таких людей небагато.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ще одним кандидатом на місце путіна є син Патрушева — Дмитро, який нині обіймає посаду міністра сільського господарства РФ.

Дмитро Медведєв

Медведєв – близький союзник Путіна, і його кандидатуру розглядають як потенційну та цілком реальну. Він вже був президентом 2008-1012 рр. і за домовленостями пішов у відставку. Нині він різко висловлюється про Україну, погрожує ядерним вибухом.