Адвокат Ростислав Кравець пояснив, хто може потрапити війська, навіть якщо має інвалідність.

В інтерв’ю ТСН.ua він сказав, що після медичної реформи можуть почати мобілізовувати людей з інвалідністю. Реформа передбачає зміну поняття “інвалідність” на “втрату функціональності”.

За його словами, чинне законодавство України забороняє призивати до військової служби військовозобов’язаного з будь-якою групою інвалідності, якщо він згоду не давав.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Кравець підозрює, що уряд взагалі може скасувати інвалідність, а людей змусити пройти нові медичні комісії. На його думку, 90% інвалідів перестануть такими бути. При цьому можуть ввести певний відсоток функціональності, згідно з яким осіб зможуть мобілізувати.

Як додав юрист, зараз чинне законодавство дозволяє мобілізувати військовозобов’язаного з інвалідністю можна тільки за власним бажанням. При цьому не враховується яка це сама група.