У ніч на 27 жовтня у соцмережах поповзли чутки про чергову смерть російського диктатора Володимира Путіна.

Це повідомлення опублікував сумнівний Телеграм-канал «Генерал СВР». Автор каналу заявив про “державний переворот”, який почався на Росії через смерть диктатора, про розподіл влади між російськими політичними елітами. Також прозвучав натяк, що чергового двійника Путіна готують заміняти померлого.

Стверджується, що лікарі констатували смерть Володимира Путіна у резиденції на Валдаї, а самих медиків заблокували за вказівкою директора ФСТ Дмитра Кочнєва, який виконує вказівки секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева.

“Пропутінські еліти” також створили коаліцію під керівництвом Патрушева, який збирається “видати двійника Путіна за президента”, – зазначалося у повідомленні.

Пізніше про «смерть тирана» також заявив історик Валерій Соловей, який здобув популярність через конспірологічні прогнози.

Українська розвідка вважає, що чутки про смерть Путіна розповсюджують підконтрольні РФ пабліки. Вони “прощупують” реакцію людей на таку подію.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Представник ГУР Андрій Юсов каже, що смерть диктатора була б хорошою новиною, якби це була правда.

“Сам факт, що ця тема обговорюється – він дуже симптоматичний. І те, що там здорова атмосфера в мешканців Кремля, точно він не свідчить”, – додав він.