Українців попередили про ризик різкого знецінення гривні. З таким попередженням нещодавно виступили спеціалісти Міжнародного валютного фонду.

У доповіді організації наголошується, що найближчим часом гривня по відношенню до долара може «просісти» до 40, а протягом кількох років впасти до позначки «50» і навіть «54».

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українські економісти, втім, такого прогнозу поставилися досить насторожено. Поки що причин для різкого погіршення курсу більшість із них не бачить, адже Київ продовжує справно отримувати мільярди допомоги від закордонних партнерів.

У довгостроковій перспективі ризик падіння гривні також невеликий, адже в країну, при закінченні бойових дій, швидше за все, потечуть інвестиції у зв’язку з повоєнним відновленням. Не слід забувати і про механізм допомоги майбутнім членам Євросоюзу з боку Брюсселя.