Холодець – це не тільки традиційна страва на Різдво, але й прикраса будь-якого іншого святкового столу. Це дуже поживна та корисна для суглобів страва, завдяки якій організм насичується потрібними йому поживними речовинами.

На жаль, холодці на столах українських сімей найчастіше з’являються саме на свята, адже готувати цю страву досить довго. Але нещодавно фудблогерка з ніком ruslanagurtovaya в Instagram поділилась рецептом, завдяки якому холодець може стати звичною щоденною стравою.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 5 шт
  • Морква – 1 шт
  • Сіль
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Часник – 8 зубчиків
  • Желатин – 25 гр
  • Перепелині яйця – за бажанням
  • Зелень – за бажанням

Спосіб приготування

Відварюємо гомілки з морквою, додаємо сіль та спеції.

М’ясо відділяємо від кісток, а бульйон проціджуємо.

Часник додаємо і до бульйону, і до м’яса.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Желатин розводимо згідно інструкції на упаковці та додаємо до бульйону.

М’ясо, яйця та моркву нарізаємо та розкладаємо по порційним тарілкам.

Заливаємо все бульйоном та відправляємо у холодильник до повного застигання.