Іспанія вилучила викрадені з України старовинні золоті прикраси. Поліція повідомила, що це історичні вироби, які оцінюються у 60 мільйонів євро (64 мільйони доларів). Вони були вкрадені та незаконно вивезені з України.

Серед прикрас: намиста, браслети та сережки. До 2016 року вони були експонатами київського музею, однак потім потрапили до рук злочинців, які незаконно вивезли артефакти за кордон. Ці прикраси були виготовлені у VIII-IV століттях до нашої ери.

До оборудки були причетні троє громадян Іспанії та двоє громадян України, один із них священник православної церкви. Їх заарештовано.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

До операції з виявлення та затримання зловмисників, яку проводили за сприяння влади України, залучили також правоохоронців та експертів Албанії, Болгарії, Кіпру та Північної Македонії.

Поліція повідомила, що ці артефакти мали підроблені документи англійською, українською та іспанською мовами, щоб виглядати так, ніби вони належать Українській православній церкві.