Салат олів’є – це одна з найпопулярніших страв у країнах пострадянського простору. Він є традиційною стравою на святковому столі, особливо на Новий рік.

Історія салату олів’є бере свій початок у Франції XIX століття. Французький кухар Люсьєн Олів’є створив цей салат у своєму ресторані “Ермітаж” у Москві. Оригінальний рецепт салату був дуже дорогим, оскільки в нього входили такі інгредієнти, як телятина, качина печінка, анчоуси та каперси.

У Радянському Союзі салат олів’є був адаптований до місцевих реалій. Зі списку інгредієнтів були виключені дорогі продукти, а замість них були введені більш доступні, такі як картопля, морква, яйця, ковбаса та консервовані огірки.

Сьогодні існує безліч рецептів салату олів’є. Деякі люди готують його в класичному стилі, а інші експериментують з новими інгредієнтами.

Ось один із найпопулярніших рецептів салату олів’є:

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 2 моркви
  • 4 яйця
  • 200 г молочної ковбаси
  • 5-6 консервованих огірків
  • банка зеленого горошку
  • пучок кропу
  • майонез
  • сіль, перець до свого смаку

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Приготування:

Картоплю, моркву і яйця треба відварити до готовності. Ковбасу нарізати кубиками. Огірки, картоплю, моркву, яйця, ковбасу нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати. Потім треба з’єднати всі інгредієнти, додати майонез, сіль і перець на смак.

Кулінарні експерти радять у разі відсутності солоних огірків скористатися такими інгредієнтами: оливки, свіжі огірки, мариновані гриби, або інші мариновані овочі.