Національний природний парк “Тузлівські лимани” показав фото рожевих фламінго, які прилетіли в Одеську область.

Зазначається, що нині у нацпарку мешкають 1114 цих птахів.

“Поки це найбільша кількість цих пернатих зафіксована науковцями на території Парку. Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року”, – кажуть у парку.

Деякі з птахів мають кільця білого кольору, хто їх почепив, поки невідомо. Один з фламінго був із синім кільцем, що означає, що він завітав з Італії.

Щодо того, як вченим вдалося порахувати точну кількість фламінго, у нацпарку зауважили:

“Є декілька варіантів підрахунку: або ділянка з птахами ділиться на уявні квадрати, підраховується кількість птахів у одному квадраті та множиться на кількість квадратів, або ж банально, робиться фото, і вже по фото підраховується кожна особина”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Фахівці парку також додали, що минулої зими фламінго теж прилітали до Одеської області. Навесні вчені помітили 520 особин.

“Поки вони не мали якогось графіка, але судячи з того, що вони так вподобали наші території, то скоро ми знатимемо про їх звички та режим трохи краще”, – додали співробітники заповідника.