Опалювальний сезон в заклад освіти розпочинається раніше, аніж у квартирах та будинках. Все тому, що школи та садочки належать до об’єктів соціальної сфери.

Щоб опалення увімкнути в школах, керівники цих установ повинні подати спеціальне звернення до місцевої влади. У осінній та зимовий сезони температура в класах має триматися від +17 до +20 градусів за Цельсієм. Відносна вологість повітря – в межах 40-60%.

Зазвичай опалюваний сезон розпочинається в нашій країні вже 15 жовтня, але треба враховувати температуру повітря навколишнього середовища. Протягом трьох днів температура повітря має бути нижчою від +8 градусів. Минулого року опалення увімкнули тільки у листопаді, адже було тепло. У школах раніше ж вмикають батареї, щоб діти не мерзли. Таке рішення ухвалює місцева влада. Тому в різних містах та селах у різний час розпочинається опалювальний сезон.

Першими установами, які будуть забезпеченні теплопостачанням, є школи, дитячі садочки, медичні та культурні установи, вже після цього – оселі українців.

У Києві готуються до опалювального сезону. За словами начальника КМВА Сергія Попка, особливу увагу приділяють об’єктам соціально сфери.

Проте мер Києва Віталій Кличко попередив, що опалювальний сезон опинився під загрозою через борги держави перед містом щодо компенсації різниці у тарифах на тепло- і водопостачання.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Львові майже всі школи готові до початку опалювального сезону, окрім 17-го ліцею, де ремонт мають завершити до 15 жовтня. Також у 400 закладах освіти є генератори.

Минулого року в школах Одеси опалення увімкнули 8 листопада. Цьогоріч це залежить від температури повітря, але регіон тільки закінчує підготовку до опалювального сезону.

У Харкові школи та інші об’єкти освіти, лікарні, соціально-культурної сфери, фізкультури та спорту повністю готові почати опалювальний сезон.