Ізраїльський військовий аналітик Давид Гендельман закликав українців готуватися до можливості тривалої війни. За його словами, у випадку, якщо Збройні Сили України не зможуть розірвати сухопутний коридор Росії до Криму і вийти до Азовського моря під час контрнаступу, це може призвести до продовження конфлікту на виснаження.

Гендельман наголошує, що стратегічна мета української армії під час контрнаступу полягала не лише у звільненні берегів Азовського моря та розірванні сухопутного коридору, але й у зламанні тенденції перетворення війни на виснаження, схожої на ірано-іракську війну.

Він зауважує, що південний напрямок фронту є ключовим, оскільки це єдине місце, де можна розламати стратегічну підкову, якою український фронт відрізняється від інших. Якщо ця мета не буде досягнута, війна може продовжитися на виснаження.

За словами експерта, війна на виснаження не є вигідною ні для України, ні для Росії. Вона призводить до масового переміщення біженців, руйнування інфраструктури та промисловості, і надає неясні перспективи для відновлення державних структур в умовах конфлікту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

З іншого боку, Росія, хоч і не планувала тривалу війну, знаходиться в більш вигідному становищі, оскільки конфлікт ведеться не на її території, і російські сили не піддаються таким масштабним руйнуванням. Таким чином, вони можуть продовжувати воювати без суттєвого погіршення свого становища.

Українцям слід бути готовими до можливості тривалого конфлікту та продумувати стратегії, спрямовані на досягнення бажаних цілей у важких умовах війни.