В Ірландії хазяйка трирічного бассет-гаунда Шефа вирішила звернутися до хірургів, щоб зробити йому пластику морди.

Як пише SWNS, Трейсі Макдермотт вдалася до таких кроків, оскільки псу вже довгий час важко дивитися на світ через опущені повіки. Ця порода відома тим, що має сильні зморшки та висячі вуха. З роками у тварини тільки погіршувався зір, він навіть не міг підіймати голову.

Хірург з Дубліна Майк Вудс видалив кілограм шкіри бассет-гаунду та змінив форму повік і брів. На це пішло п’ять годин і собаці врешті-решт дали нове життя.

За словами лікаря, пес справді страждав на важкий птоз (опущення) верхньої повіки та ектропіону нижньої повіки. Фахівець зробив коронарну ритідектомію, тобто підтяжку морди у ділянці шиї поруч з вухами.

Фото до пластики:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Фото після пластики:

Це не перший випадок, коли такі пластичні операції робили собакам. У Бразилії вже проводили пластику носа, підтяжку морди собакам. Одному доберману навіть кололи ботокс, щоб підняти вуха.