У серпні 2023 завершилася спецоперація ГУР з кодовою назвою “Синиця”. Розвідникам вдалося переманити російського льотчика Максима Кузьмінова та перегнати в Україну гелікоптер Мі-8 разом з важливим вантажем.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що інформація “замутила” російське керівництво, однак дала надію іншим російським пілотам обрати інший шлях, ніж виконувати злочинні накази.

Буданов каже, що ГУР веде роботу з іншими пілотами російських повітряних сил. Він вважає, що історія Кузьмінова “просто додасть впевненості тим людям, які ще вагаються”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Однак, зауважив керівник ГУР, ФСБ Росії після цього інциденту буде більш активно охороняти авіаційний полк.

Нагадаємо, унаслідок співпраці з ГУР російський льотчик Максим Кузьмінов переселився в Україну, сюди ж перевезли його родину. Він отримає 500 тисяч доларів за пригнаний вертоліт, нові документи та можливість обрати, в якій країні він хоче жити.