На війні загинув розвідник Максим Нікітенко. Це сталося під час штурму Роботиного 26 серпня.

Кохана розвідника Маруся Звіробій повідомила про його смерть у Фейсбуці.

Максим перебував у складі 132 ОРБ ДШВ, під час бойового завдання в складі 46 бригади він штурмував позиції ворога поблизу Роботиного.

Прощалися із героєм у Києві, у Михайлівському Золотоверхому соборі. На церемонію прийшли друзі, рідні та побратими захисника.

Присутній на похороні лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко пригадав, що бачився з Максимом на початку серпня. Боєць зміг на кілька днів вирватися з фронту, аби навідати в реанімації свою кохану, що отримала важке поранення поблизу Кліщіївки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сама Маруся теж була на церемонії прощання. Вона зауважила, що Максим був зразковим сержантом.

“Він був прикладом для нас всіх, на бойові виходив разом зі своїм особовим складом, вчив бійців бути кваліфікованими фахівцями й виховував їх патріотами. Саме такими ми всі мріємо бачити командирів ЗСУ. Це важка втрата й особисто для мене. Я не зійду з твого шляху оборони держави, моє серце. Ти не зійшов і я не зійду. Зустрінемось на небі”, – написала вона у Фейсбуці.